مشخصات فردی و زندگینامه
نام:احمد
نام خانوادگی:امین
شهرت:امین شیرازی
پست الکترونیک:shirazi1319@gmail.com
تخصص ها:فقه و اصول ، تفسیر ، ادبیات عرب

زندگی نامه

تحصیلات ابتدایی را در شیراز گذرانده و سپس برای تحصیل علوم دینی وارد حوزه علمیه مشهد شده و در مدرسه نواب حجره گرفتم و مدت هفت سال بطور منظم درس های حضرت حجت الحق استاد ادیب نیشابوری (محمد تقی) رحمة الله علیه را فرا گرفتم و هر آنچه را معظم له تدریس فرمودند آموختم و نوشتم و از همان سال ها نیز به تدریس اشتغال ورزیدم.


شرح لمعتین و خلاصه الحساب مرحوم شیخ بهایی را به مناسبت کتاب ارث در خدمت استاد بزرگوار مرحوم حاج میرزا احمد مدرس یزدی (رحمه الله علیه) آموختم. پس از آن به شهر مقدس قم آمدم و از طرف حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی به تدریس در مدرسه علوی پرداختم (که آن وقت جنب کوچه حاج زینل در خیابان تهران (امام) بود.)


سپس رسائل را خدمت حضرت آیت الله نوری همدانی، مکاسب و کفایه را خدمت حضرت آیت الله فاضل لنکرانی، قوانین را خدمت حضرت استاد اعتمادی، هیئت تشریح الافلاک و هیئت چغمینی را خدمت حضرت استاد حسن زاده آملی و منظومه مرحوم حاج ملا هادی سبزواری را خدمت مرحوم شهید دکتر محمد مفتح و منطق منظومه را خدمت استاد بزرگوار آیت الله گرامی قمی آموختم. مدت هفت سال در مدرسه مبارکه منتظریه (حقانی) به دعوت شهید آیت الله قدوسی به تدریس در آن مدرسه اشتغال داشته و نیز به صورت آزاد در حوزه علمیه قم و در مسجد فاطمیه و مدرسه فیضیه و مسجد امام تدریس داشتم.


در این مدت به دروس خارج حضرات آیات مرحوم داماد، حاج آقا مرتضی حائری، آیت الله اراکی و آیت الله گلپایگانی، آیت الله آقا میرزا هاشم آملی و حضرت آیت الله وحید خراسانی می‌رفتم که نوشته های دروس این بزرگواران موجود می باشد و کتاب اسفار را در محضر حضرت آیت الله جوادی آملی آموختم.

مدتی قبل و بعد از انقلاب اسلامی (سال 1357) حدود سه سال در شهر خوانسار و در مدرسه علمیه مهدیه تدریس داشتم که از طرف حضرت حجة الاسلام والمسلمین حاج آقا مهدی ابن الرضا (زید عزه) دعوت شده بودم . همچنین فعالیت های فرهنگی و انقلابی در دبیرستان های آن شهر بودم. مدت سه سال بعد از آن به دعوت حضرت آیت الله طاهری خرم آبادی (دام عزه) در حوزه علمیه خرم آباد (فاطمیه) و ارگان های مختلف آن شهر به تدریس و کارهای فرهنگی و انقلابی مشغول بودم.


در این مدت به تالیف کتاب هایی همچون «البلیغ فی المعانی و البیان و البدیع» به زبان عربی و «اسلام پزشک بی دارو»  به زبان فارسی که رشته غذا شناسی اسلامی است پرداختم. سال 1362 مجدداً از جانب حوزه علمیه قم برای تدریس دعوت شدم و در مدرسه حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی واقع در ابتدای خیابان شهدا (صفائیه) به تدریس «مختصر المعانی» پرداختم که این درس‌ها  فعلاً به صورت نوار و سی دی موجود است. پس از آن به تدریس فقه و اصول و فلسفه در مدرسه دار الشفاء و فیضیه و مدرسه معصومیه پرداختم و ضمناً به کارهای تبلیغی و تحقیقی نیز اشتغال داشتم.


 در کارهای تحقیقی شروع به استخراج قواعد ادبی از کتب پیچیده و مغلق علمی صرف و نحو و آمیختن آنها با آیات و روایات به جای مثال های مستهجن و اشعار نامربوط نمودم که مجموعه آنها در شش جلد (سه جلد در علم صرف و سه جلد در علم نحو) چاپ شد. همچنین شرحی بر کتاب (مختصر المعانی) در چهار جلد نوشتم و اینک نیز به تدریس دروس خارج فقه و اصول و تالیف کتاب های حوزوی اشتغال دارم.